Werk maken van werk (of levensvreugde))

Heb jij de baan naar je zin? Zit jij op de plek die niet beter zou kunnen? Of ken jij het UWV van binnen? Vlieg jij eruit bij de volgende reorganisatie? We hebben goed nieuws als jij droomt van de overstap : uit een uitkering → in een fijne job.

Uit een zo zo-baan → op een superfijne plek. Uit werken beneden wat je kunt → in een baan die je uitdaagt en al je creativiteit uitlokt. Voor jou, en lees maar door, voor wel meer mensen, hebben wij goed nieuws. Wij faciliteren namelijk die overstap van uit →naar in. Met Het Activeringshuis.

Vorig jaar januari zijn we gestart met ónze droom : werk maken van fijn werk voor anderen. Alles uit de kast halen om anderen te helpen bij het vinden van ‘dit moet ik doen, dit kan ik goed en dit vind ik geweldig!’ We weten dat er instanties zijn, gemeentes, bedrijven, werkgevers die dat verlangen delen. Samenwerking met hen is dan ook voorwaarde. Wij zijn Het Activeringshuis begonnen omdat wij menen een unieke bijdrage te kunnen leveren. Meer van hetzelfde helpt niet genoeg, wij voegen iets toe wat er nog niet was.

Die aanvulling heet ‘maatwerk’. Dat spreekt niet vanzelf in een samenleving waar regels en wetten nu eenmaal nodig zijn. Toch geloven wij dat een persoonlijke vertaling van die regels en wetten mogelijk is. Wij weten dat niet iedere uitkeringsgerechtigde gedijt bij een standaard aanpak. We hebben er ervaring mee dat niet elke test waardevol is voor iedere baanzoekende. Wij geloven in zoeken wat past en wat nodig is bij de individuele mens die zoekt naar zinvol, fijn werk.

Maar dan moet je wel buiten de lijntjes gaan kleuren. En dat is precies wat wij doen. Wie bij ons aanklopt of door het UWV/de gemeente / anderen op Het Activeringshuis wordt gewezen, heeft vragen. Die zijn niet standaard. Het is spannend en nieuw om te kijken welk individueel gereedschap past. Daarom bieden wij naast ‘reguliere, noodzakelijke hulp’ de meest ongedachte mogelijkheden: brainboxen, creatieve uitingen, mindfulness, empowerment trainingen, trainingen social media, leren budgetteren, een fijne leefomgeving creëren, goed leren luisteren, loopbaan coaching en wat maar nodig is om uit de mens te halen wat er wel degelijk in zit. Daarom ook is ons team samengesteld uit de meest uiteenlopende disciplines.

Je hoeft niet werkzoekend te zijn om bij ons aan te kloppen. We zijn er voor iedereen die ernaar streeft zijn leven kwaliteit mee te geven. Een nieuwe beweging. Niet door materie of volgende vakantie maar door inhoud. Flow, elan, vaart op de wielen voelen, wat zijn het schaarse producten geworden! Een lauw bestaan zonder veel kleur, wat zien we het vaak. Een baan is geen noodzaak om je te voelen léven! Daarbij is soms wel de vraag : hoe dan? Wat mis ik? Hoe kan ik ervoor zorgen dat…? Slaat deze alinea op jou, neem contact op, als je wilt: Het Activeringshuis in Breda. We hebben ook een locatie in Tilburg.